Rex

Over ons

Rex Panels & Profiles werd opgericht door Michel Verhelst in het jaar 2012.

Aanvankelijk werd bij Rex Panels & Profiles gestart met de productie van profielplaten op een eerste site van 2 hectare in Doornik, België.

Al snel werd in 2013 een groot investeringsproject op poten gezet voor de productie van sandwichpanelen, het product van de toekomst voor REX. Dankzij de hulp van de Europese unie en de Waalse regio kon dit gerealiseerd worden.

Dit leidde in 2015 tot de opstart van de eerste sandwichpanelenlijn op een tweede site van 4 hectare in Doornik, België.

De eerste sandwichlijn was voorzien voor de productie van dakpanelen, ecopanelen, wandpanelen en wandpanelen verborgen bevestiging. Later kwamen daar nog frigopanelen en dakpanpanelen bij.

Daarmee werd het de meest veelzijdige productielijn ter wereld.

De panelen worden verkocht in België en omringende landen maar ook op verre exportlanden onder de deskundige leiding van Dieter Lottin.

Door het succes draait de eerste lijn vandaag op volle toeren en werd gestart met de investering in een tweede productielijn sandwichpanelen.

Deze zal in productie worden genomen in de tweede helft van het jaar 2019.

Rex Panels & Profiles wil de komende 25 jaar verder investeren/groeien in de markt van geïsoleerde panelen, profielplaten en aanverwante bouwproducten. Dit zal leiden tot de opstart van nieuwe lijnen en vestigingen in België, Europa en wereldwijd.

Rex wil zich opwerpen als alternatief voor de monopolisering die zich in deze sector meer en meer manifesteert. En zo de dus de klant een betere keuze en gamma aanbieden.

Als eerste generatie ondernemend bedrijf staat Rex voor korte lijnen naar de klant, een snelle service en een hoge kwaliteit. Met een zeer breed gamma kan Rex bovendien voldoen aan alle behoeftes van de klant.

Wij kijken er naar uit om samen met onze klanten de komende 25 jaren verder uit te groeien tot een internationale speler.

 

Michel Verhelst

Owner, Founder and CEO

Z.I. Tournai Ouest
Rue du mont des Carliers 4
7522 Blandain

Z.I. Tournai Ouest
Rue du Grand Carex 7
7503 Froyennes

T: +32 69 44 66 80
F: +32 69 44 66 81

Download Productoverzicht Vind een verdeler
REX PANELS & PROFILES IS THE BEST CHOICE WHEN IT COMES TO DURABILITY